Rank: Moderator Status: Posturi : 1146 Reputatie : 36 Data de Inscriere : 09/02/2014 Oras : RGZ City Varsta : 25
| Subiect: Internet Orange in roaming: pareri si teste Joi Aug 07, 2014 6:45 pm |
|
| Inainte de a pleca din tara am primit de la Orange Romania 500 de MB in roaming, astfel incat acum vin cu cateva idei despre cum merge netul lor in strainatate. Calatorind cu avionul, am avut ocazia sa testez internetul in roaming doar in Germania si in Franta, atat in 3G cat si in 3G+ Trebuie sa va spun de la inceput ca am folosit internetul in regiunea Rhone-Alpes din Franta, dar si in Munchen si Düsseldorf. Nu am reusit sa fac destule teste ca sa-mi dau seama care a fost viteza medie, dar va pot garanta ca netul se misca cel putin la fel de bine ca si in Romania.
3G am prins peste tot, iar de 4G am avut parte doar in Piata Operei, in Lyon. Nu prea s-a descurcat reteua in ceea ce priveste reteaua 3G+ intre localitatile din Franta. In schimb, acest lucru s-a echilibrat cu faptul ca in Dusseldorf netul pe 3G+ a mers perfect. Am efectuat teste pe 3G+ in Germania si am prins o viteza de 8 Mbps, destul de rezonabil, cred eu. 3G-ul a functionat si el acceptabil, vitezele atingand un maxim de 1,5 Mbsp. Pentru facebook, citirea stirilor, a mailurilor si pentru a incarca ceva poze pe facebook, dar si pentru a face cateva update-uri necesare/Youtube este suficient, nu va veti confrunta cu probleme majore. Incepand de la 1 iulie 2013 Orange a redus tarifele standard pentru serviciul de internet in roaming, in conformitate cu Uniunii Europene. Preturile mi se par destul de piperate, pentru 300 de MB internet in roaming va trebui sa scoateti din buzur cam 45 de euro pentru orice tara a Uniunii Europene sau pentru Elvetia. Totusi, nu va faceti griji prea mari, peste 90% din aeroporturile din UE au WiFi gratuit. De asemenea, veti avea acces la WiFi gratuit sau la Hotspot-uri locale si la hoteluri sau in cele mai multe piete de renume international. Iar daca faceti des vizite in strainatate si aveti nevoie de internet, aflati ca la noile abonamente Pantera de la Orange internetul si minutele sunt valabile si in roaming.
In ultima perioada a semisejurului meu am avut ceva probleme cu cartela, dadea primele semne de slabiciune, nu mai primeam semnal, asta fiind si motivul pentru care nu am reusit sa fac si testele cu speedtest. Cartela a murit, s-a demagnetizat, dar asta nu prea conteaza. Multumesc celor de la Orange Romania pentru traficul de date si asteptam intrebari privitoare la cum merge netul prin strainataturi!
Voi cand mergeti in strainatate de la cine va luati internet? |
|