Rank: Moderator Status: Posturi : 1146 Reputatie : 36 Data de Inscriere : 09/02/2014 Oras : RGZ City Varsta : 25
| Subiect: “solve.exe”: cum faceam BitCoin-uri pentru altii Joi Aug 07, 2014 8:47 pm |
|
| De ceva vreme am observat ca in idle calculatorul meu vajaie de numa’ numa’. Am tras usor concluzia ca o anumita aplicatia imi rupe procesorul in momentele alea, dar nu am reusit sa o prind dupa vreo doua incercari de stat la panda.
Trei minute mai tarziu si doua cautari pe Google am aflat ca “solve.exe” imi facea necazuri, care este un BitCoin miner si care statea ascuns intr-un director numit “Math Problem Solver”. In prima faza am cautat dupa “high CPU load in idle” si am aflat ca exista aplicatii puse in Task Scheduler setate sa isi faca treaba chiar cand PC-ul sta, insa era vorba de programe normale de optimizare si defragmentare. Am dat un ochi repede acolo si am vazut solve.exe, in a carui folder era chiar si o iconita de BitCoin. Habar nu am cum a ajuns acolo, sunt destul de precaut iar Windows Defender (Microsoft Security Essentials) din Windows 8.1 n-a spus nimic. Iar eu le faceam bani altora incalzindu-mi procesorul.
Cu alte cuvinte, daca vedeti ca PC-ul vostru face urat cand sta dati un ochi in Task Scheduler. |
|